Υποχρεωτική Εκπαίδευση Χειριστών Τροφίμων στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων βάσει των απαιτήσεων της ΥΑ 14708/2007 και της ΚΥΑ 15523/2006 για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Η Υγιεινή τροφίμων είναι σημαντική προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα τρόφιμα που πωλείτε είναι ασφαλή. Θα σας βοηθήσει να προστατεύετε τους πελάτες σας και την φήμη της επιχείρησης σας και φυσικά θα πρέπει να τηρείτε τους Κανόνες Υγιεινής σύμφωνα με τον νόμο.

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Η χρήση ανεπαρκών μεθόδων Υγιεινής στην δική σας επιχείρηση τροφίμων είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πελατών σας και να σας θέσει υπόλογους έναντι του Νόμου.

Τα επιβλαβή μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση εξαπλώνονται πολύ εύκολα, και επομένως είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε την αποφυγή της εξάπλωσής τους. Η τροφική δηλητηρίαση είναι δυνατό να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο, ιδίως σε άτομα πολύ νεαρής ή πολύ προχωρημένης ηλικίας και σε όσους ασθενούν, καθώς τα άτομα αυτά κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τροφικές δηλητηριάσεις.

Εκτός των μικροβίων άλλος λόγος που είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πελατών σας είναι η ύπαρξη ξένου σώματος ή επικίνδυνης χημικής ουσίας.

Η Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων είναι καθοριστικός παράγοντας για την βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων τροφίμων, την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς και την εξασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις κατάρτισης όσων χειρίζονται τρόφιμα. Διεξάγεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το πρόγραμμα του ΕΦΕΤ.

Εκδίδεται πιστοποιητικό κατάρτισης του ΕΦΕΤ.

Διεξάχεται ενδοεπιχειρησιακά κατόπιν συμφωνίας.

Κόστος: 130 €
Διάρκεια Προγράμματος: 10 ώρες
Επικοινωνήστε μαζί μας για τόπο διεξαγωγής και ημερομηνίες ΕΓΓΡΑΦΗ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,45%) περισσότερα … ►

Σκοπός

Η εκπαίδευση αυτή έχει σκοπό την κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή. Με την εκπαίδευση υλοποιείται η νομοθετική απαίτηση της ΚΥΑ 15523/2006 & του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 852/2004/ΕΚ σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζεται η κατάρτιση σχετικά με την Υγιεινή των Τροφίμων όλων όσων χειρίζονται τρόφιμα.
 

Αντικείμενο

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να:

  • διασφαλίσουν την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και τη προστασία του καταναλωτή
  • κατανοήσουν και υλοποιήσουν η νομοθετική απαίτηση της ΚΥΑ 15523/2006 & του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 852/2004/ΕΚ
     

Κατόπιν συνεννοήσεως το πρόγραμμα αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ενδοεπιχειρησιακά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σας, σε ημερομηνίες που πρέπει να καθοριστούν τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την υλοποίηση του προγράμματος.
Το κόστος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων απαλλάσσεται από το ΦΠΑ


Τρόποι Πληρωμής

1. Προσωπική ή Εταιρική Επιταγή ημέρας στο όνομα: EUCAT SA (EKYT ABEE).
2. Κατάθεση στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

α. Alpha Bank, Αριθμός Λογαριασμού 102-00-232-0000-584
β. Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός Λογαριασμού 5019-044-7618-59
γ. EUROBANK, Αριθμός Λογαριασμού 0026-0008-38-0200256624
δ. Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 011 14647251405

3. Μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων winbank easypay.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του.

1. Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων

2. Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών

3. Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους

4. Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων

5. Το Εργασιακό Περιβάλλον

6. Πρακτικές καθαρισμού

7. Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών

8. Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Scroll to Top