Απαλλαγή ΦΠΑ – ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tα επαγγελματικά Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από κορυφαίους Οργανισμούς Πιστοποίησης Επαγγελματιών και δίνουν την δυνατότητα εγγραφής των συμμετεχόντων, εφόσον το επιθυμούν, στα αντίστοιχα Επαγγελματικά Μητρώα αυξάνοντας τα ουσιαστικά και τυπικά τους προσόντα.

Όλα τα προγράμματα είναι δυνατόν να παρέχονται και ενδο-επιχειρησιακά σε ειδικές τιμές.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί για χρηματοδότηση μέχρι 100% στο κονδύλι του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0,24%. Το προσωπικό μας είναι σε θεση να σας παρέχει πλήρη υποστήριξη στη διαδικασία υποβολής αίτησης επιδότησης από τον ΟΑΕΔ.

Το Διδακτικό-Επιστημονικό μας προσωπικό αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες με αποδεδειγμένη εμπειρία, κύρος και μεταδοτικότητα. Εφαρμόζουν δοκιμασμένες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας.
 

Οι αριθμοί μιλάνε για εμάς:

  • το 56% των εκπαιδευόμενων έρχονται στη EUCAT κατόπιν σύστασης από συνάδελφό τους στον χώρο της Ποιότητας,
  • μέχρι σήμερα, περισσότερα από 3.000 στελέχη μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών, Παν/μίων και Ινστιτούτων, Σύμβουλοι, Επιθεωρητές και στελέχη της Ποιότητας έχουν εκπαιδευτεί στα παραπάνω Προγράμματα. Μεταξύ αυτών, στελέχη των: ΔΕΛΤΑ, SIEMΕNS , ΕΛΑΪΣ, ΕΛΒΑΛ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, PHILIPS , BP SUPERGAS , KAΡΕΛΙΑΣ, FRIGOGLASS, ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ, ΙΟΝ, ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, KLEEMAN HELLAS , ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΒΑΞ, ΓΕΝΕΡ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, OTE , ΟΠΕ, ΔΕΗ, ΕΛΟΤ, ΕΒΟ, ΕΟΦ, COOPERS & LYBRAND , ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, TUV HELLAS , ABS , KANTOP , ΜΕ, Γεν. Χημείο του Κράτους, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΒΝ ΑΜ R Ο ΒΑ PANTEC , BCA COLLEGE , κ.α.
     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Λ.Α.Ε.Κ.) 0,24%

ΓΕΝΙΚΑ

Η εργοδοτική εισφορά 0,24% που καθορίσθηκε με το άρθρο 14 του Ν. 2224/94 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο του Ν. 2336/95, καταβάλλεται υπέρ του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (Λ.Α.Ε.Κ.) που συστήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 2434/96.

Η ανωτέρω εισφορά καταβάλλεται υποχρεωτικά από όλους του εργοδότες συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., για τους ασφαλισμένους που υπάγονται έστω και σε ένα κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ, συνεισπράττεται με τις υπέρ ΙΚΑ εισφορές και υπολογίζεται επί των αποδοχών επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές του ΙΚΑ.

Τα χρήματα που δικαιούται η κάθε εταιρία που έχει προσωπικό στο ΙΚΑ, υπολογίζονται με βάση τις μεικτές αποδοχές των εργαζομένων και τις εργοδοτικές εισφορές για όλο το τρέχον έτος. Το 0,24% συμπεριλαμβάνεται στις εργοδοτικές εισφορές.

Το ποσό αυτό οι εταιρίες μπορούν να το διαθέσουν μόνο για εκπαίδευση.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 0,24%

Η διαδικασία υπολογισμού του ΛΑΕΚ είναι η εξής:

  1. Προϋπολογίζουμε τις μεικτές αποδοχές των εργαζομένων μιας επιχείρησης για τους οποίους η εταιρία πληρώνει εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, για όλο το τρέχον έτος. (14 μήνες).
  2. Το ποσό αυτό το πολλαπλασιάζουμε με το 0,24%. Το ποσό που έχουμε είναι αυτό που δικαιούται η επιχείρηση να εκμεταλλευθεί για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μέσα στο τρέχον έτος και της επιστρέφεται από τον ΟΑΕΔ ακολουθώντας κάποια διαδικασία στις αρχές του επόμενου έτους. (Διαδικασία Αποπληρωμής).
  3. Εάν μια εταιρία δεν έχει εκμεταλλευθεί το ποσό του προηγούμενου έτους δικαιούται να το μεταφέρει για ένα μόνο έτος ακόμη.
     

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης ο φάκελος υλοποίησης πρέπει να περιλαμβάνει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα
  • Αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα κατάρτισης
  • Ονομαστική κατάρτιση καταρτιζομένων
  • Ονομαστική κατάσταση εκπαιδευτών
     

Η EUCAT SA αναλαμβάνει Δωρεάν την διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των δικαιολογητικών στον υπεύθυνο ΟΑΕΔ όπου υπάγεται το πρόγραμμα κατάρτισης.

Επίσης σας υποστηρίζει Δωρεάν και κατά την διαδικασία υποβολής των εγγράφων που απαιτούνται για την αποπληρωμή της Επιχείρησής σας από τον ΟΑΕΔ.

Scroll to Top