Εσωτερικοί Επιθεωρητές Συστήματος HACCP ISO 22000

Διεξάγεται στην Αθήνα 

Κωδικός Σεμιναρίου EF-IA-02 

Το Σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), είναι ένα Προληπτικό Σύστημα παραγωγής ασφαλών τροφίμων που εφαρμόζεται σε όλες τους Οργανισμούς που παράγουν, συσκευάζουν, διακινούν, αποθηκεύουν, προμηθεύουν ή παραδίδουν τρόφιμα.

Το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο, απευθύνεται σε στελέχη (Υπεύθυνους Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, Υπεύθυνους Παραγωγής, χειριστές τροφίμων, κλπ.) των επιχειρήσεων τροφίμων (κερδοσκοπικές ή μη, δημόσιες ή ιδιωτικές που ασκούν οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που συνδέονται με οποιαδήποτε στάδιο της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τροφίμων) καθώς και σε άλλους ενδιαφερόμενους όπως Αρμόδιες Αρχές, Επιθεωρητές HACCP, Συμβούλους Συστημάτων HACCP, Επιστήμονες, Εργαστηριακούς και Ερευνητές στον τομέα τω τροφίμων , κ.λ.π

Στο σεμινάριο αναλύονται οι απαιτήσεις του Προτύπου ISO 22000 και η μεθοδολογία για την αποτελεσματική του εφαρμογή και εσωτερική επιθεώρηση. Ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εσωτερικών επιθεωρητών συστημάτων ISO 22000 για την υγειηνή και ασφάλεια τροφίμων.

Δείτε επίσης το 5μερο σεμινάριο Κύριων Επιθεωρητών ISO 22000 της CMC International με Πιστοποίηση του IRCA.

Αξία πιστοποιημένου σεμιναρίου:  €650
ΤΙΜΗ EUCAT SA:  €440
ισχύει μόνο για προεξοφλημένες εγγραφές 2 εβδομάδων προ της διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Δηλώστε συμμετοχή τώρα, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας
Διάρκεια: 3 ημέρες

 ΕΓΓΡΑΦΗ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,45%) περισσότερα … ►

Σκοπός

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αναλύει τον μηχανισμό επίτευξης της Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων βάσει των Κανόνων Υγιεινής και των 7 Αρχών HACCP. σύμφωνα με την νομοθεσία 852/2004 και 178/2002 Έμφαση δίνεται στα Στάδια Ανάπτυξης καθώς και τη Μεθοδολογία Εγκατάστασης Συστήματος ΗACCP, με παραδείγματα εφαρμογής και ομαδικές ασκήσεις όπου οι συμμετέχοντες προσομοιάζουν μια Ομάδα HACCP, αναλύουν, αναπτύσσουν και τεκμηριώνουν βήμα προς βήμα ένα Σύστημα HACCP. Αναλύεται το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 – (Food Safety Management Systems) καθώς η εφαρμογή του στις επιχειρήσεις τροφίμων Παρουσιάζονται η τεχνικές επιθεωρήσεις του παραπάνω συστήματος , με πρακτικά παραδείγματα και η δυνατότητα πιστοποίησης των επιχειρήσεων τροφίμων για τη συμμόρφωσή τους με το πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ή πρωτοκόλλα – τεχνικές προδιαγραφές που τεκμηριώνουν την Διαχείριση της Ασφάλειας Τροφίμων ( BRC, IFS κλπ.)

Αντικείμενο

Στο τέλος του Προγράμματος, ο συμμετέχων θα έχει αποκτήσει ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με την προσέγγιση της Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων

Θα μπορεί να σχεδιάζει και να εφαρμόσει ένα Σύστημα σύμφωνα με τις αρχές HACCP, θα μπορεί να συντονίζει μια Ομάδα HACCP, καθώς και να επιθεωρεί ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων βάσει των Αρχών HACCP.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (Ισχύει για εξοφλημένες προεγγραφές έως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες).
Για τον δεύτερο και κάθε επόμενο συμμετέχοντα από την ίδια εταιρεία στο κόστος επισέρχεται επιπλέον έκπτωση κατόπιν συνεννόησης.
 

Τρόποι Πληρωμής

1. Προσωπική ή Εταιρική Επιταγή ημέρας στο όνομα: EUCAT SA (EKYT ABEE)

2. Κατάθεση στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

α. Alpha Bank, Αριθμός Λογαριασμού 102-00-232-0000-584
β. Τράπεζα Πειραιώς, Αριθμός Λογαριασμού 5019-044-7618-59
γ. EUROBANK, Αριθμός Λογαριασμού 0026-0008-32-0200256624
δ. Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 011 14647251405


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ 1
08:30 Προσέλευση – Εγγραφή
08:45 Εισαγωγή. Παρουσίαση, του σκοπού και του αντικειμένου του εκπαιδευτικού 
         προγράμματος
09:00 Θεσμικό Πλαίσιο
09:45 Ορισμοί και Αρχές του HACCP
10:15 Κίνδυνοι και Τρόποι Ελέγχου
11:00 Διάλειμμα
11:15 Άσκηση Κατανόησης των κατηγοριών κινδύνων που προέρχονται από τις πρώτες ύλες
και του τρόπου ελέγχου αυτών – Ανάλυση Απαντήσεων
13:00 Διάλειμμα
14:00 Γενικοί Κανόνες Υγιεινής Τροφίμων
15:30 Γενικοί Κανόνες Υγιεινής Τροφίμων / Video
16:15 Διάλλειμα
16:30 Στάδια Ανάπτυξης & Μεθοδολογία Εγκατάστασης Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας 
         Τροφίμων Σύμφωνα με τις Αρχές του HACCP
17:30 Παράδειγμα Εφαρμογής
18:30 Ανασκόπηση Ημέρας
18:45 Γραπτή Εξέταση 1ης ημέρας

 

ΗΜΕΡΑ 2
08:30 Ανασκόπηση Αποτελεσμάτων Εξέτασης 1ης ημέρας
08:45 Ομαδική ΆσκησηΕφαρμογής Ανάπτυξης Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
10:30 Προδιαγραφές για την Πιστοποίηση του ΣΔΑΤ σύμφωνα με τις Αρχές HACCP–
         Γενική Αναφορά
11:00 Διάλειμμα
11:15 Ανάλυση των παραγράφων του Προτύπου ISO 22000
14:00 Διάλειμμα
15:00 Άσκηση Αντικειμενικών Αποδείξεων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000.
16:00 Ομαδική ΆσκησηΕφαρμογής Ανάπτυξης Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
17:00 Διάλειμμα
18:00 Η προδιαγραφή BRC – Απαιτήσεις Εφαρμογής
18:30 Ανασκόπηση Ημέρας
18:45 Γραπτή Εξέταση 2ης ημέρας
19:00 Τέλος 2ης ημέρας
 

ΗΜΕΡΑ 3
08:30 Ανασκόπηση Αποτελεσμάτων Εξέτασης 2ης ημέρας
08:45 Άσκηση Κατανόησης Προτύπου ISO 22000
09:30 Άσκηση δοκιμαστικής ανάκλησης
10:00 Διάλειμμα
10:15 Στοιχεία ISO 19011
12.15 Άσκηση Ανασκόπησης (Σωστό – Λάθος) – Ανάλυση Απαντήσεων
13:00 Διάλειμμα
14:00 Άσκηση Δελτίο Μη – Συμμόρφωσης (Σωστό – Λάθος) – Ανάλυση Απαντήσεων
14:15 Άσκηση αναφοράς μη συμμόρφωσης – Ανάλυση Απαντήσεων
15:45 Διάλειμμα
16:00 Συζήτηση – Σχολιασμός υποδείγματος διαγωνίσματος – Ανασκόπηση Ημέρας
16:30 Τελική Εξέταση
18:30 Λήξη Προγράμματος

Scroll to Top