Διαπίστευση ISO/IEC 17020

Η ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ISO/IEC 17020 παρέχει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας φορέων που εκτελούν έλεγχο. Οι παράμετροι ελέγχου, μπορεί να συμπεριλαμβάνουν θέματα ποσότητας, ποιότητας, ασφάλειας, καταλληλότητας για χρήση κ.α., επομένως το πρότυπο ISO/IEC 17020, καλύπτει δραστηριότητες φορέων των οποίων οι εργασίες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν την εξέταση υλικών, προϊόντων, εγκαταστάσεων, εργοστασίων, διεργασιών, διαδικασιών εργασίας κλπ. και τον προσδιορισμό της συμμόρφωσής τους με απαιτήσεις και την εν συνεχεία αναφορά των σχετικών αποτελεσμάτων στους πελάτες και όταν απαιτείται, στις εποπτεύουσες Αρχές.

Οι Φορείς Διαπίστευσης χρησιμοποιούν αυτό το Διεθνές Πρότυπο ως βάση για την αξιολόγηση και διαπίστευση φορέων ελέγχου.

Στην περίπτωση που ο φορέας ελέγχου διενεργεί δοκιμές και αναλύσεις ως μέρος της παρεχόμενης υπηρεσίας ελέγχου, τότε θα πρέπει να εφαρμόζει και τις σχετικές απαιτήσεις του προτύπου ISO 17025 για εργαστήρια.

Η EUCAT SA με εκτεταμένη πείρα στην οργάνωση και λειτουργία φορέων ελέγχου με περισσότερα από 40 ολοκληρωμένα έργα διαπίστευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρέχει αξιόπιστες και τεχνικά άρτιες υπηρεσίες

  • συμβούλου εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης φορέα ελέγχου και διαπίστευσης κατά ISO 17020,
  • συμβούλου συγκρότησης ολοκληρωμένου εργαστηρίου για κάθε ανάγκη ελέγχων, δοκιμών και αναλύσεων,
  • ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση στελεχών φορέα ελέγχου,
  • εξειδικευμένη εμπειρία στην οργάνωση, λειτουργία και εξοπλισμό ΚΤΕΟ (Κέντρων τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων) του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Scroll to Top